Reeds in februari 2018 vatte Stado de eerste besprekingen aan met de gemeente Neerpelt betreffende een ontwikkeling die kadert binnen het masterplan “Dikke Muur”. Dit plan heeft betrekking op gronden die gelegen zijn binnen de driehoek Stationsstraat, Saxbylaan en de terreinen van WICO Campus.

Stado zal de zone “Fantasia Shop” alsook een deel van de zone “Achtertuinen” van het masterplan ontwikkelen in twee fasen. Ondertussen werd er een uitvoerbare vergunning voor de eerste fase bekomen en verwierf Stado ook het vastgoed voor de realisatie van de tweede fase.

Fase één zal bestaan uit de realisatie van 50 hedendaagse nieuwbouwappartementen in 3 gebouwen, en een ruime ondergrondse parkeerkelder die plaats zal bieden aan onder andere 94 wagens en 50 kelderbergingen. De bestaande winkel met magazijn alsook een garagegebouw met 12 garages zullen worden afgebroken. Het handelsgelijkvloers van Fantasia Shop aan de Stationsstraat zal worden omgevormd tot 3 appartementen en er komen tevens 2 gelijkvloerse fietsbergingen voor 141 fietsen.

De terreinen zullen volledig worden aangelegd met aandacht voor de aanplanting van bomen en overvloedig gemeenschappelijk groen, alsook voor recreatie voor de bewoners. De gemeenschappelijke ruimte zal tevens doorwaadbaar zijn voor voetgangers, fietsers en rolstoelgebruikers. Na de realisatie van het project zal er tevens een zichtas ontstaan vanuit de Stationsstraat naar het historische seinhuis aan de Saxbylaan.